Junior sejler afdeling

…er en fælles juniorafdeling for Ishøj Sejlklub, Sydkystens Sejlklub og Strandparkens Bådelaug.

Vi tilbyder undervisning i sejlads til unge mellem 7 og 15 år.
De første 2 gange er gratis, derefter skal du melde dig ind i Ishøj Juniorer.
Vi mødes ved juniorhuset på Hummeren, hver mandag i sæsonen og sejler og hygger os.
Lærer de grundlæggende sejlerkundskaber, taler om vind og vejr, sikkerhedsregler osv.
Kom og vær med – det eneste du skal have med er godt humør og gå-på mod.

Undervisningen tilbydes i sommersæsonen, mandage fra klokken 17:30
Det koster for sæsonen kr. 380 Henvendelse til Joanne 23 46 35 65

Velkommen til Ishøj Sejlklubs Juniorafdeling

Juniorafdelingen har til formål at fremme sejlglæden hos børn og unge sejlerne, og vi mener, at sejlglæden øges i takt med, at man behersker sin jolle.

Medlem

For at deltage i undervisningen skal du være medlem af Ishøj Juniorer, enten som selvstændigt medlem eller som del af et familiemedlemskab i Ishøj Sejlklub, Sydkystens Sejlklub eller Strandparkens Bådelaug.
Indmeldelse kan ske ved henvendelse til en af juniorlederne.

Sejlads

Kan du svømme 200 meter, og har bestået kæntringsprøven, kan du komme ud at sejle. Vi starter på vandet så snart vejret tillader det, i slutningen af april eller i starten af maj måned.
Husk hver gang at medbringe:
– Redningsvest (vi har dog nogle i klubben)
– Vandtæt tøj (regntøj)
– Gummistøvler
– Skiftetøj og håndklæde

Senere kan du investere i sejlertøj, våd- eller tørdragt ect., men disse ting er temmelig dyre, så vent lidt med at købe det ind til du ser om interessen holder. Almindeligt tøj der kan tåle lidt af hvert er under alle omstændigheder det bedste.

Vinterundervisning

Forgår i vintersæsonen. Undervisningen er den anden tirsdag i måneden fra kl.17.30 til kl. 19:30. Der er ikke undervisning i ferier og på helligdage. Vi vil her gennemgå det teoretiske stof og øve os i de ting, der er nødvendige for at sejle. Vi skal også en tur i svømmehallen i løbet af vinteren.

Joller

Hver sejler får en klubjolle at sejle i, medmindre du selv har en jolle med. Forældre møder op og hjælper med, at klargøre joller og følgebåde. Om foråret, gerne i april, bruger vil en søndag formiddag på at klargøre alle jollerne til den kommende sæson. Det samme sker om efteråret når jollerne skal lægges væk for vinteren.

Kapsejladser

Der arrangeres gennem sæsonen stævner hver weekend rundt omkring i landet.
Der udsendes en kapsejlads kalender fra Dansk Sejlunion, som vil blive hængt op i juniorhuset. Du kan melde dig til alle de stævner du har lyst til. Deltagelse i stævner er for eget initiativ og regning, og du skal selv klare transporten af jollen, dette kan dog klares med en almindelig tagbagagebærer til bilen. Hvis du har lyst til at deltage med en klubjolle, skal du lave en aftale med juniorlederen.

Forældre

Der vil være mulighed for at forældre i løbet af sæsonen, kan komme med ud i ledsagebådene og opleve træningen på vandet. Ud over det råder klubben også over to Mini 12M både, som kan lånes hvis man har lidt sejlerfaring.
Som I måske kan fornemme, er der en del arbejde forbundet med at sejle. Jollerne skal løftes, rigges og søsættes hver gang. Det er derfor vigtigt, at forældrene bliver og hjælper til, så vi får så meget tid på vandet som muligt.
Hvis du er interesseret, eller gerne vil være medlem, så kig ned til os i havnen og se hvad vi laver.
Juniorhuset ligger på Hummeren lige lidt forbi Ishøj Sejlklub.

Juniortrænere

John Roylund

Marc Brabrand

Juniorleder