Athene og kapsejlads

 ATHENE OG KAPSEJLADS

Du kender det!

Følelsen af at være ny og bestemt ikke erfaren udi den ædle kunst kapsejlads. Du kender ikke nogen af dem, der deltager (udover éns lærer på sejlerskolen, som helt klar må være god), så hvad gør du?

Du ser det årlige opslag komme op i klubhuset om aktiviteterne i sejlklubben, og du mærker lysten til at tilmelde dig, men tænker, at du nok hellere må vente til næste år, når du er lidt mere erfaren og har lært en masse fif og skipperskrøner om, hvordan man bare lige fx holder sig i feltet sammen med de andre, og ikke ved uheld (naturligvis) luffer de andre deltager på land.

Vi gjorde det!

Vi skrev Athene på listen på trods af, at kun en af os har fået ”bølgepappet”. Dagen oprandt, hvor kapsejladsen skulle løbe af stablen. Kl. 8.30 mødte vi ind med premierenerver (godt skjult) til morgenmad og skippermøde. Efter en dejlig velkomst, så forsynede vi os med kaffe og morgenbrød. Da vi var blevet bespist, så holdt formanden for kølbådsafdelingen Claus skippermøde, hvor ruten nøje blev udpenslet, så vi ikke var nær så meget i tvivl mere. Han tilføjede også, at vi sejlede for sjov og ikke luffede hinanden på land. Da vi så endelig fik gjort vores båd sejlklar, så tøffede vi roligt ud til startlinjen, hvor vi krydsede rundt indtil hornet lød. Herefter gik det strygende fra start, men efter nogen vendinger, så måtte vi indse, at vi denne dag fik mest sol og længst tid på vandet i forhold til de andre besætninger, hvilket jo ikke er en dårlig ting…

Da vi endelig så mållinjen efter et par timer, så strøg vi lige igennem små 10-20 minutter efter de første, men vi klarede det! Vi kom sikkert tilbage i havnen og pakkede sejl sammen, mens vi i ro og mag fik evalueret vores egen sejlads. Herefter gik vi så op til klubhuset, hvor vi nød en dejlig frokost sammen med de andre. Alt i alt havde vi haft en dejlig oplevelse. Formanden for kølbådsafdelingen afsluttede sejladsen ved at takke for en god sejlads, og her er det!

Vi bliver opmærksomme på begrebet handicap! Tak for det!

Det gjorde, at vi blev nr. 6 ud af 8 både! Det skal dog lige nævnes, at den ottende ikke deltog, og den syvende fik problemer med sit sejl. Stolte var vi nu alligevel, da vi havde gennemført vores kapsejlads uden at komme helt på sidstepladsen. Vi glæder os nu til den afgørende sejlads, som først er i august. Vi er nemlig positive og måske er der mulighed for, at vi kan vinde netop den kapsejlads!

Vi kan varmt anbefale Ishøj sejlklubs kapsejlads, og der er for resten stadig mulighed for at kæmpe mod os d. 24. august. Så du kan sagtens stadig tilmelde dig, når opslaget kommer! Eller ringe eller maile til Claus.

Skrevet af Anne og Heidi Kristensen – Gasterne på Athene